Ford va construi SUV-ul de mici dimensiuni EcoSport la fabrica din România începând de anul viitor

·       Ford investește până la 200 de milioane de euro pentru a construi SUV-ul de mici dimensiuni EcoSport, la fabrica sa din Craiova
·       Fabrica Ford de la Craiova va produce modelul EcoSport ce va fi comercializat în toate piețele europene ale Ford, mai puțin în Rusia
·       Producția modelului EcoSport va începe la Craiova în toamna anului 2017
·       Vânzările EcoSport la nivel european au crescut anul acesta cu 30%; segmentul SUV-urilor de mici dimensiuni este asteptat să crească cu 35% până in 2017, ajungând la un total de 1.5 milioane de vehicule 
 
 
CRAIOVA, România, 22 martie, 2016 – Ford Motor Company confirmă astăzi că urmează să investească până la 200 de milioane de euro pentru a produce SUV-ul de mici dimensiuni  EcoSport la fabrica sa din Craiova, începând cu toamna lui 2017.
 
Model EcoSport pe care Ford îl comercializează în prezent Europa, cu excepția Rusiei, este construit la fabrica din Chennai, India. Fabrica Ford din Chennai va continua să construiască modelul Ecosport pentru piața locală indiană, dar și pentru alte piețe la nivel global.
 
“Vânzările de EcoSport au urcat anul acesta cu aproape 30% și ținând cont de previziunile legate de creșterea vânzărilor din segmentul SUV –urilor de mici dimensiuni, pentru noi este momentul oportun să mutăm producția de EcoSport în Europa și să beneficiem astfel de forță de muncă excelentă și de fabrica noastră de la Craiova,” a zis Jim Farley, Președinte și CEO Ford Europa..
 
Vânzările de mașini noi din segmentul SUV au urcat anul trecut cu 23% raportat la întreaga industrie care a crescut cu 10%.  Segmentul SUV-urilor de mici dimnesiuni din care face parte și modelul EcoSport a crescut cu 44% în 2015. Ford se așteaptă ca segmentul SUV-urilor de mici dimensiuni să ajungă la aproape 1.5 milioane de vehicule pe an, până în 2017, ceea ce reprezintă o creștere de 35% față de 2015.
 
Anunțul de azi vine ca urmare a discuțiilor productive pe care Ford le-a avut cu Guvernul României pentru a dezvolta un cadru de lucru pozitiv și care să ajute compania Ford în perioada de tranziție de la actuala sa investiție la această nouă oportunitate, pentru a putea menține competitivitatea la nivel global a fabricii de producție de la Craiova.
 
De la preluarea uzinei de la Craiova în 2008 și până în prezent, Ford a investit în România peste1 miliard de euro pentru a susține operațiunile sale de producție. Ford produce în acest moment la Craiova monovolumul de mici dimensiuni B-MAX și motorul Ford de 1.0 l EcoBoost- singurul motor din lume care a primit distincția de “Motorul Internațional al Anului” pentru trei ani consecutiv.
 
Totodată Ford a mai transmis astăzi că în continuare se caută oportunități de a construi noi produse la fabrica sa din Craiova pentru a folosi în întregime capacitatea de producție și tehnologia existentă.
 
 
“Fabrica de la Craiova are un viitor puternic dacă va continua să-și îmbunătățească competitivitatea și flexibilitatea la nivel operațional. Un pas pozitiv în această direcție a reprezentat-o și încheierea cu succes a noului contract de muncă valabil pentru următorii doi ani”, a precizat Farley.  “Trebuie să continuăm să lucrăm împreună cu Guvernul României și cu autoritățile locale pentru a îmbunătăți infrastructura și sistemul logistic”.
 
Anunțul de azi vine ca urmare a angajamentului pe care Ford și l-a asumat pentru a lansa noi 5 vehicule din gama SUV și “Crossover” in Europa în următorii 3 ani, începând cu noul Ford Edge, ce urmează a fi lansat în al doilea trimestru al lui 2016. Pentru prima dată, Ford se așteaptă să depășească în 2016 pragul de 200,000 SUV-uri vândute în Europa – ceea ce reprezintă o creștere de 30% față de 2015.
.
 
 
# # #
 
Ford Motor Company este o companie globală din industriile auto și mobilitate, cu sediul la Dearborn, Michigan. Cu aproximativ 199.000 de angajați și 67 de fabrici în toată lumea, activitățile principale ale companiei includ proiectarea, producția, finanțarea de marketing și asigurarea de service pentru o gamă completă de autovehicule, camioane, SUV-uri și autovehicule electrice Ford, precum și autovehicule de lux Lincoln. În același timp, Ford urmărește cu mare interes oportunități de dezvoltare prin intermediul Ford Smart Mobility, planul companiei de a deveni lider în domeniile: conectivitate, mobilitate, autovehicule autonome, experiența clienților, date și analiză. Pentru informații suplimentare privind Ford, produsele sale globale sau Ford Motor Credit Company, vizitați www.corporate.ford.com.
 
Ford Europa produce, vinde și servisează vehicule sub marca Ford pe peste 50 de piețe individuale și are aproximativ 53.000 de angajați la facilitățile proprii și aproximativ 68.000 de angajați când sunt luate în considerate asocierile în participațiune și entitățile neconsolidate. În plus față de Ford Motor Credit Company, operațiunile Ford Europa includ Divizia Ford de Relații cu Clienții și 24 de facilități de producție (16 deținute integral sau asocieri în participațiune consolidate și 8 asocieri în participațiune neconsolidate). Primele autoturisme Ford au fost livrate în Europa în 1903 – același an în care a fost fondată Ford Motor Company. Producția europeană a început în 1911.