Ford dezvăluie la Geneva noul Fiesta ST200 de 200 CP; Noul SUV Kuga îşi face debutul alături de maşinile de curse Ford GT

Ford dezvăluie la Geneva noul Fiesta ST200 de 200 CP; Noul SUV Kuga îşi face debutul alături de maşinile de curse Ford GT
 
·       Ford dezvăluie noua versiune Fiesta ST200 de 200 CP a lăudatului model sport  Fiesta ST care oferă cu 10% mai multă putere şi cu 20% mai mult cuplu la o acceleraţie de 6,7 secunde 0-62 mph (0-100 km/h) şi o performanţă chiar mai bună în mers
 
·       Cea mai puternică producţie Fiesta realizată vreodată prezintă de asemenea specificaţii exclusiviste cu exterior unic Solid Silver Grey, jante din aliaj în negru mat prelucrate şi detalii speciale ale interiorului
 
·       Noul Ford Kuga îşi face debutul european la salonul auto de la Geneva; el oferă un interior ergonomic cu sistemul de conectivitate SYNC 3, exterior sportiv şi îndrăzneţ şi noul motor diesel TDCi 1,5 l de 120 CP eficient din punct de vedere al consumului de combustibil
 
·       Noile maşini de drum și de curse Ford GT sunt expuse una lângă alta pentru prima dată în Europa
 
 
KÖLN, Germania, 29 februarie 2016 – Lăudatul  model sport compact Ford Fiesta ST  este pe punctul de a deveni şi mai sportiv.
 
Ford va dezvălui astăzi înaintea Salonului Auto de la Geneva un model nou Ford Fiesta ST200 care oferă cu 10% mai multă putere şi 20% mai mult cuplu, 200 CP şi 290 Nm de la un motor pe benzină EcoBoost de 1,6 l special calibrat.
 
Cea mai puternică producţie Fiesta realizată vreodată, Fiesta ST200 va accelera de la 0-62 mph (0-100 km/h) în 6,7 secunde și va prezenta specificaţii exclusiviste care includ exterior unic Solid Silver Grey, jante din aliaj negru mat prelucrate distinctive şi detalii speciale ale interiorului.
 
Producţia modelului Fiesta ST200 începe în iunie, primele livrări către clienţi fiind aşteptate imediat după această dată.
 
“Modelul Fiesta ST este iubit cu adevărat de proprietari şi critici. Versiunea ST200 duce această maşină specială pentru şoferi la un nou nivel de putere şi performanţă” a spus Joe Bakaj, Vicepreşedinte, Dezvoltare Produs, Ford Europa. “Cred că este un viitor model clasic în devenire.”
 
Tot la Geneva vor fi expuse noul Ford Kuga – care îşi face debutul european la Salonul Auto – şi versiunile de drum și de curse ale supermaşinii ultraperformante Ford GT unele lângă altele pentru prima dată în Europa.
 
Fiesta ST 200
Pe lângă culoarea exclusivistă a exteriorului şi specificaţiile jantei din aliaj de 17 inci, modelele Fiesta ST200 vor include de asemenea etriere vopsite în roşu şi un interior îmbunătăţit cu scaune frontale unice, parţial din piele, Charcoal Recaro şi cusături argintii contrastante, plăcuţe de protecţie iluminate şi centuri de siguranţă cu detalii argintii.
 
Motorul EcoBoost de 1,6 l al modelului Fiesta ST200 poate livra un surplus de 15 CP şi cuplu de 30 Nm până la 15 secunde folosind o suprasarcină tranzitorie. O transmisie finală de 4,06 – redusă de la 3,82 la Fiesta ST – măreşte mai mult acceleraţia în mers pentru o manevrabilitate îmbunătăţită şi o experienţă de condus şi mai distractivă. Viteza maximă este de 226 km/h (140 mph).
 
Ca şi Fiesta ST, modelul ST200 oferă o funcţie virare şi agilitate optimizate folosind:
·       Funcţii îmbunătăţite de control avansat al cuplului motor şi control electronic al stabilităţii cu 3 moduri
·       Bară de direcţie frontală special modificată
·       O bară de torsiune spate adaptată cu rezistenţă sporită la rulare
·       Arc unic faţă şi spate şi setări amortizor cu centru de gravitate mai mic de 15 mm
·       Raport al direcţiei mai accentuat de 13.69:1 şi braţ de direcţie mai scurt
·       Sistem de frânare îmbunătăţit cu un cilindru principal de frână în tandem mai mare şi frâne spate cu disc
 
Modelul Fiesta ST lansat în 2013, oferind 182 CP şi cuplu de 240 Nm de la un motor EcoBoost de 1,6 l şi acceleraţie de 0-62 mph (0-100 km/h) în 6,9 secunde – s-a poziţionat rapid ca cel mai bun hatchback compact de înaltă performanţă în Europa şi a câştigat peste 20 de premii în toată lumea în primul an de vânzare. Ford a vândut de atunci 30.000 de modele Fiesta ST în Europa.
 
Noul Kuga oferă SYNC 3
Noul Ford Kuga este expus la Geneva după prezentarea noului sistem Ford de comunicaţii şi divertisment SYNC 3 pentru prima dată în Europa la conferinţa Congresul Mondial al Telefoniei Mobile de la Barcelona.
 
SYNC 3 oferă o experienţă mai intuitivă şi mai uşor de utilizat pentru şoferi, cu performanţă mai rapidă şi comenzi vocale mai conversaţionale. Şoferii Kuga pot de asemenea opera ecranul tactil de 8 inci al SYNC cu gesturi de “ciupire” (pinch) şi trecere cu degetele pe ecran (swipe). Utilizatorii de iPhone pot activa Apple CarPlay, iar utilizatorii de Android™ pot să activeze Android Auto™, două interfeţe realizate special pentru aceste două tipuri de telefoane inteligente.
 
Noul Kuga este proiectat să facă condusul mai simplu, mai sigur, mai plăcut şi mai accesibil folosind tehnologiile Ford inovatoare de asistenţă pentru şoferi, un interior ergonomic şi confortabil şi motopropulsoare eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil – incluzând un motor diesel nou TDCi de 1,5 l şi 120 CP vizând o îmbunătăţire a consumului de combustibil de 5% comparativ cu fostul motor TDCi de 2,0 l şi 120 CP. Noul Kuga prezintă de asemenea un exterior nou sportiv şi îndrăzneţ.
 
Maşinile de drum și de curse Ford GT unele lângă altele
La începutul acestei luni Ford a confirmat faptul că patru modele Ford GT Chip Ganassi Racing – două concurând în Campionatul Mondial de Anduranţă FIA 2016 (WEC) şi două în IMSA WeatherTech SportsCar Championship 2016 vor concura pentru titlul la clasa GTE Pro în cursa emblematică de anduranţă de 24 Ore de la Le Mans între 18-19 iunie.
 
Ford revine la Le Mans după 50 de ani de la atingerea legendarului finiş 1-2-3 la cursa din 1966 cu maşina de curse originală Ford GT40. Cele patru maşini vor purta numerele de cursă 66, 67, 68 şi 69 în amintirea celor patru victorii succesive Ford de la Le Mans între anii 1966 şi 1969.
 
Maşinile de curse Ford GT vor fi însoţite la Geneva de patru şoferi din cursa Ford Chip Ganassi Racing Le Mans: Stefan Muecke, Olivier Pla şi Andy Priaulx din WEC şi Dirk Mueller din campionatul IMSA.
 
Model de vârf al gamei Ford Performance, noul Ford GT reprezintă un exemplu de tehnologie pentru performanţa EcoBoost, aerodinamică şi construcţie din fibră de carbon uşoară.
 
Ford GT va fi unul dintre cele mai exclusiviste vehicule Ford existente cu un volum limitat de vânzări în toată lumea, iar producţia pentru clienţii din Europa va începe la sfârşitul acestui an.
 
“Fie că este vorba de noul Fiesta ST200, de noul Focus RS revoluţionar sau de supermaşină inovatoare Ford GT, oferta noastră Ford Performance nu a fost niciodată atât de puternică” a declarat Raj Nair, Vicepreşedinte Executiv Ford şi Director Tehnic, Dezvoltare Produse Globale. “Tehnologia motorului EcoBoost de la Ford a permis realizarea unui model Ford Performance potrivit pentru orice buget şi stil de viaţă.”
 
 
# # #
 
 
Despre Ford Motor Company
Ford Motor Company este o companie auto şi de mobilitate globală cu sediul în Dearborn, Mich. Cu aproximativ 199.000 de angajaţi şi 67 de fabrici în toa lumea, activitatea principală a companiei include proiectarea, fabricarea, comercializarea, finanţarea şi service-ul unei linii complete de maşini, camioane, SUV-uri şi vehicule electrice Ford, precum şi maşini de lux Lincoln. În acelaşi timp, Ford urmăreşte în mod agresiv oportunităţi emergente prin Ford Smart Mobility, planul companiei de a fi lider în conectivitate, mobilitate, vehicule autonome, experienţa clienţilor, date şi analitică. Pentru informaţii suplimentare privind Ford şi produsele sale din toată lumea sau Ford Motor Credit Company, vizitaţi http://corporate.ford.com.
 
Ford Europa este responsabil pentru fabricarea, vânzarea şi deservirea autovehiculelor Ford pe 50 de pieţe individuale şi are aproximativ 53.000 de angajaţi la unităţile de producţie deţinute integral şi aproximativ 68.000 de angajaţi dacă se iau în considerare companiile mixte şi operaţiunile neconsolidate. În plus faţă de Ford Motor Credit Company, operaţiunile Ford Europa includ Divizia de Relaţii Clienţi Ford şi 24 de unităţi de producţie (16 deţinute integral sau societăţi mixte consolidate şi 8 societăţi mixte neconsolidate). Primele maşini Ford au fost livrate în Europa în 1903 - în acelaşi an în care a fost fondată Ford Motor Company. Producţia europeană a demarat în 1911.
.
 


News Bites